Arborist i Borås

Med handen på hjärtat, hur många är det egentligen som tycker om att gå till sitt jobb varje dag, fem dagar i veckan året om? Jag arbetar som arborist i Borås och jag ÄLSKAR mitt arbete! Hur sjutton kan man komma på att utbilda sig till arborist av alla yrken, undrar ni kanske? Jag har nog i hela mitt liv, ända sedan tidiga barnsben, vetat att jag på något vis skulle komma att arbeta med natur eller djur. Mitt intresse för natur och växter (och djur) har alltid funnits där på ett eller annat sätt. När jag var ungefär 10 år var jag med min morfar i hans fruktträdgård och fick lära mig en massa saker om fruktträd.

En mini-arborist

Min morfar hade också ett långt och gediget intresse för träd och trädvård. Han hade beskurit träd i hela sitt liv, han hade lärt sig av sin pappa som hade stora fruktträdsodlingar. Man kan säga att både jag och min morfar i tidig ålder var små mini-arborister. Vi hade klättrat mycket i träd för att beskära grenar som satt högt upp. Vi vårdade och ansade både bärbuskar och fruktträd. Tänk vad många äpple- och körsbärsträd som jag har ansat och vårdat i mina dagar. När jag blev äldre så fick jag reda på att det faktiskt fanns en utbildning till det jag älskade att göra.

Utbildning till arborist

Sagt och gjort, jag bestämde mig i princip så fort jag såg utbildningen att det var en arborist jag ville bli när jag nu var vuxen. Att klättra i träd var ju inga problem för det hade jag tränat så mycket genom åren. Jag har egna odlingar hemma på gården så trädklättring sysslar jag även med på helgerna. Jag gick utbildningen till arborist och kort därefter startade jag mitt eget företag som arborist i Borås. Det har gått jättebra och jag stortrivs, varje dag, fem dagar i veckan.

 

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.