Strömt i Viskan

Ute med kajaken idag och njuter av naturen. Paddlar fram längs Viskan och det är ganska strömt i vattnet. Passerade nyss en kanot som var sponsrad av ett strömförande bolag; elektriker i Borås. Borde försöka fiska när jag är ute i naturen. Nästa gång blir det att packa med sig fiskespö, drag och en större båt.

Under sensommaren är det möjligt att fånga havsöringar längs kusterna. Havsöringen är en kämpe i vattnet likt en makrill. Får du upp en havsöring av lite större modell är det en riktigt god munsbit du kan servera till middagsbordet.

Vore bra om jag kunde blir sponsrad av en elektriker i Borås eller annan firma som vill ställa upp. Har tävlat en del i fiske genom åren, mestadels har det blivit abborre och öring. Nästa år planerar vi att delta i metning. Det hålls en tävling i mete varje år, men är lite osäker hur frekvent tävlingen gått av stapeln senaste åren i min hemstad. Är även sugen på att vara med i gäddfiske i höst, vore kul att få dra upp en stor gädda.

Det börjar bli dags att plocka in sommarmöblerna från altanen. I år ska jag slipa ned möblernas trädetaljer och olja in dessa med en träolja. Sol och vind har slitit ned materialet så det är hög tid att fräscha upp bord och stolar. Parasollet på balkongen har klarat sig bra i år och klarar en säsong till tror jag.

Altangolvet är lite väl mossigt, dags att plocka fram grönsåpa och skurborste. Lägger jag en timme på att skrubba in trädäcket bör det ge effekt. I värsta fall får jag ta till starkare medel mot mossan. Finns ett par rengöringsmedel i bygghandeln som biter bra mot mossa och mögel. Förr i tiden räckte det att jag spolade av altanen och borstade, idag sitter mossan mycket hårdare i plankorna.