Nu kommer sommaren och man hoppas på tid i sin pool…eller Thermopool

Nu är äntligen sommaren på gång och jag är knappast ensam om att se fram emot att få fylla på poolen och tillbringa otaliga timmar i den med eller utan en GT i handen. Som så många andra har jag ett rejält trädäck bakom huset och där finns också poolen sedan några år. Jag anser mig själv vara ganska händig och det slutade med att jag grävde ner en ganska billig pool med stålram i marken, och byggde trädäcket runt. Jag älskar min pool, men billigt betyder inte alltid att det är så bra som det skulle kunna vara,

Thermopool är inte billigt, men har man pool för att spara pengar?

Min granne följde i mina fotspår och byggde en pool förra året. Jag tyckte nog han var mer än lovligt korkad när han berättade att den kostade mer eller mindre en halv miljon. Men ibland får man faktiskt det man betalar för. Som sagt så älskar jag min pool, men det är som en Fiat om man jämför med grannens Mercedes till Thermopool. Hans pool är byggd i princip som en husgrund, men med styropor istället för betong. Det är dyrt som skam men jag tror att den poolen lever den dag jag inte finns mer. Tyvärr tror jag att tåget har gått för min del, jag har investerat för mycket i den pool jag har, men om jag fick börja om så skulle jag ta mig en rejäl funderare på om jag inte skulle lägga lite mer alltså.

En annan sak jag måste säga att jag beundrar med det företag som installerade grannens Thermopool är att de berättar vad det kostar. Istället för att berätta att det nästan är gratis och sedan tillkommer det flera hundra procents tillägg, så är de noga med att berätta vilket hål de kommer att göra i din plånbok. Visst det ÄR dyrt, men även en billig pool är dyr innan allt är klappat och klart.

Nu väntar vi bara på sommarvärmen sen skall det badas om det så är i Thermopool för 500.000 Sek eller en uppblåsbar pool för 199 spänn.