Flyttservice

Jag tänkte att jag för första gången i mitt 40-åriga liv skulle utnyttja flyttservice vid nästa flytt. Det tar lite tid att räkna upp alla gånger jag har flyttat mitt bohag, jag lyckas komma fram till 15 gånger vilket är alldeles för många gånger om man ska se till jobbet som är inför en flytt. I vanlig ordning är jag superoptimistisk med både tid och antal kartonger som det ska packas i. Varje gång jag har flyttat så har jag varit tvungen att köpa dubbelt så många flyttkartonger som jag trodde att det skulle gå åt. Men det är väl jag i ett nötskal. Tiden är också något som jag tycks glömma inför varje flytt och får lätt dubbla även den.

Inte peppad för flytt

Nu kommer jag återigen att flytta om någon månad men den här gången känner jag mig inte ett dugg peppad eller optimistisk utan tänker bara på vilket jobb det var förra gången jag flyttade från 120 kvm till 95 kvm. Jag fick sälja en massa prylar och tvingades även att slänga en hel del och jag gillar inte att slänga funktionella saker. Annars kan jag tycka att det är ganska befriande att städa ur allt inför en ny flytt och liksom börja om i det nya bohaget.

Alltid flyttservice

Jag bestämde mig ganska omgående inför den här flytten att jag skulle ta hjälp av en flyttfirma och få all flyttservice som fanns i princip. Jag behöver inte inhandla några flyttkartonger, jag behöver inte packa in mina möbler och andra värdefulla ting, jag behöver inte flytta en enda kartong vare sig ut från det gamla eller in till det nya. Jag ska bara se på och stå och peka vart dom ska lämna av grejerna. Sedan har dom lovat att ta med allt skräp jag lämnar efter mig efter att dom flyttstädat och slänga det på tippen. Hur bra kan det bli egentligen?